Vårt fina berg med en underbar utsikt över vår fantastiska bygd. Där har ett gäng glada människor lagt ner värdefulla ideella timmar på att tillsammans renovera och bygga till den fina utsiktsplatsen som sedan tidigare fanns däruppe.

Det började med att vi röjde och rensade hela stigen upp samt rev de trappor som var trasiga och farliga att gå efter. Någon trappa hann bli färdig hösten 2016 medan resten gjordes nu i år 2017. Det fattas ännu ett räcke vid en trappa men det kommer att åtgärdas sommaren 2018.

Det gjordes i ordning i vindskyddet genom att bygga nya bänkar, bord och helt byta tak till plåt som skänktes av en man i bygden. En ny eldplats gjordes iordning lite ovanför den gamla för att underlätta för de som har svårt att ta sig fram, de som inte kan gå upp för stigen med trapporna. Dessa kan istället ta sig upp till masten med bil eftersom vägen också gjordes iordning, sen gå sista biten efter en stig. Vägen har även förbättrats i år, då smältvattnet gjort sitt i våras, genom att diken har grävts. Även detta med ideella krafter.

Det finns fortfarande lite att göra innan allt är klart. Tanken var att vi skulle hinna samla ihop allt ris som är röjt till en brasa i höst, en del brändes ifjol, men det får bli en del av det som
kommer till sommaren.

Allt virke, stockar och brädor har vi fått av snälla bygdemänniskor. Det tackar vi allra varmast för!! Endast en massa skruv är det vi inhandlat till detta projekt så här långt.

Projektet fortsätter som sagt sommaren 2018 och drömmen lever vidare om att kunna tända en julgran där uppe för att lysa upp i mörkret under juletid. Det vore fantastiskt. Till berget Pyhäkielinen välkomnar vi våra bygdens folk, vänner och bekanta för att där kunna njuta av utsikten, umgås och få en stund av stillhet i gemenskap med andra eller helt själva.