Trots att vår förening är ganska nystartad har vi redan tre hedersmedlemmar som vi är väldigt glada och stolta över! Här kommer en kort presentation av dessa tre hedersmedlemmar:

Eeva Ejemalm

Eeva har i alla tider gjort gott för bygden och samlat på gamla saker som hon sedan har gjort ett museum av. Ett fantastiskt museum som är värt ett besök och som betyder mycket för de som kommer sen. Att få ta del av hennes berättelser och härliga personliga kommentarer om saker och ting är värdefullt och roligt.

Eeva har alltid haft en förkärlek till skog och mark och många är de minnen hon bär på. Vi är glada att få ha henne som hedersmedlem, som ett bevis på att VI uppskattar det hon gjort för bygden.

 

Helge Männikö

Genom sin turistverksamhet och stugby har Helge betytt mycket för bygden. Helge har genom sina egentillverkade timmerstugor gjort så att minnen för alltid finns kvar efter honom och han har genom åren marknadsfört vår fantastiska bygd på ett förtjänstfullt sätt. Även Helge har mycket att berätta från tider som var, vilket är otroligt värdefullt för efterföljande generationer.

 

Tore Aspebo

Tore är den ende nu levande medlemmen i den skrivarcirkel som under första halvan av 90-talet skrev Soutujärvibygdens egen historiebibel: ”Soutujärvibygden – bygdehistoria och berättelser”. Efter arbetet med boken har Tore fortsatt att publicera historier och bygdehistoria på sin hemsida och genom det bidragit till ökad kunskap om bygdens historia. Dessutom har han genom sitt skapande av bilder och skulpturer och samlande av material bidragit med en hel skatt för alla att ta del av.